Actueel
Wij informeren wij je graag over meest actuele ontwikkelingen op financieel-economisch, arbeidsrechtelijk en fiscaal gebied.
Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren je graag.
Horecamedewerkers aannemen: wat moet u weten én doen?
Waarschijnlijk heeft u na een lange zoektocht de juiste persoon gevonden voor die openstaande vacature binnen uw horecabedrijf. Kan deze persoon direct beginnen? Nee, er zullen eerst enkele (administratieve) zaken goed geregeld moeten worden. Wat dit
Lees verder
Urenregistratie in de horeca. Hoe kunnen we dit makkelijk voor u maken?
Als werkgever bent u verplicht om een deugdelijke urenregistratie van uw werknemers bij te houden. Dit bent u zowel vanuit de CAO horeca, als vanuit de wet verplicht.
De urenregistratie betreft alle uren: gewerkte uren, vakantie-uren, maar ook de
Lees verder
Werken in de horeca; elke dag een feestje, maar ook een uitdaging
De kop van deze blog spreekt voor zich: ondanks dat de coronacijfers er niet positiever op worden en we telkens met nieuwe maatregelen te maken krijgen, is het werken in de horeca daarmee niet alleen een feestje, maar ook zeer zeker een uitdaging.
Lees verder
Kab en restaurant Gringo’s: Een samenwerking om je vingers bij af te likken
Al sinds de oprichting van Gringo’s Restaurante Cantina in Doetinchem is Kab de vaste accountant. Een fijne samenwerking die zijn vruchten afwerpt, zeker in coronatijd. “Ik zie Robert niet als een accountant, maar als een collega met wie
Lees verder
Toegangstesten in de horeca bij meer dan 75 gasten
Vanaf 20 september wordt het verplicht voor horeca, evenementen, festivals, sportwedstrijden en kunst en cultuur om een coronatoegangsbewijs te vragen als er meer dan 75 gasten aanwezig zijn. Er wordt geen onderscheid gemaakt voor binnen- of
Lees verder
Het terrasseizoen is weer begonnen!
Door de coronacrisis is de horecasector hard getroffen, maar inmiddels is het terrasseizoen weer geopend. Medewerkers behouden en binden aan je bedrijf is in deze tijd ontzettend belangrijk, maar hoe zorg je ervoor dat het nieuwe terraspersoneel
Lees verder
Horecaondernemers creëren nieuwe omzetstromen
Inmiddels is er alweer ruim een jaar voorbij en hebben de coronamaatregelen nog steeds een grote impact. De opening van de horeca laat helaas nog steeds op zich wachten. Om het hoofd boven water te houden wordt er gezocht naar manieren om extra omzet
Lees verder