Nieuwe regels zzp’ers pas per 1 januari 2020

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft aangegeven dat het kabinet ernaar streeft om de vervanger van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) per 1 januari 2020 in werking te laten treden.

De Wet DBA volgde in mei 2016 de Verklaring arbeidsrelatie op. De Wet DBA zorgde echter vanaf het begin al voor veel onduidelijkheid en onrust. De Belastingdienst beloofde daarom om de wet tot juli 2018 niet te handhaven. Het regeerakkoord 2017 draaide hem helemaal de nek om. Daarin is opgenomen dat de Wet DBA wordt vervangen door een nieuwe wet. De opvolger van de Wet DBA moet zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) en de partijen die met hen in zee gaan, de zekerheid geven dat er geen sprake is van een dienstbetrekking. Aan de andere kant moet schijnzelfstandigheid in de kiem worden gesmoord.

Nieuwe plannen voor vervanger
In het regeerakkoord zijn al de nodige nieuwe plannen voor de vervanger van de Wet DBA aangekondigd. Het kabinet wil voor de uitwerking daarvan begin 2018 met de sociale partners en veldpartijen in overleg treden. 

Bron: Rendement.nl

Terug naar het overzicht

Wat wij twitteren

De uurloongrenzen die in heel 2018 gelden voor het jeugd-LIV, zijn gepubliceerd. Werkgevers krijgen dit lage-inkome… twitter.com/i/web/status/1…
Je eigen restaurant ken je door en door, maar tòch loont het de moeite om eens rond te lopen alsof je op een plaats… twitter.com/i/web/status/1…

Onze collega's

Wilma Ros
Wilma Ros
Assistent Accountant