De Diemse Torenloop

Verslag Diemse Torenloop 2014

Zaterdag 31 mei stond het tweede loopevenement voor Kab in beweging op de kalender. Vanaf 18.30 uur druppelden de deelnemers op het verzamelpunt binnen. Voor sommigen was het een weerzien, voor anderen was het de eerste kennismaking. Maar de sfeer zat er al direct goed in. De vraag om de te verwachte eindtijd door te geven gaf voldoende stof tot nadenken. Want er stond immers een mooie prijs te wachten op diegene die zijn/haar daadwerkelijke eindtijd het best voorspeld had. Voor sommigen gaf de lijst met tijden een uitdaging om iemand tijdens de loop in de gaten te houden. Toen om 19.30 het startschot klonk, ging iedereen onder luid applaus van start. Voor de meegekomen toeschouwers was het een leuk evenement omdat ze hun favorieten vier keer voorbij zagen komen tijdens hun race tegen de klok om de kerk in Didam. Zo konden ze ronde na ronde aan de gelaatstrekken van de deelnemers zien of die de race goed had ingedeeld of wellicht iets te voortvarend vertrokken was. Maar ook al stonden sommige gezichten in de derde ronde vertrokken van pijn, de finish deed het gezicht in ronde vier vaak al veranderen in een van blijdschap.

Na afloop konden de deelnemers nog even napraten op het terras en is de prijs van de best geschatte eindtijd aan Michel Roes uitgedeeld. Hij was met 17 minuten en 11 seconden niet alleen de snelste deelnemer van Kab in beweging, maar had zijn geschatte eindtijd het best benaderd. Al was de Diemse Torenloop een klein evenement, de sfeer zat er bij de deelnemers van het begin tot het einde goed in. Namens de organisatie willen we dan ook iedereen bedanken voor zijn/haar deelname en willen we uiteraard ook de supporters bedanken. En een speciale dank aan Martine Wevers die met haar fotocamera wederom in de aanslag stond en iedereen goed heeft weten vast te leggen.

Over de Diemse Torenloop

De Diemse Torenloop is sinds 2013 weer terug van weggeweest. Het wordt gehouden op de zaterdagmiddag in het centrum van Didam. Tijdens het evenement “Didam op Stelten”. Het is een ronde rondom de Diemse Toren die vier keer moet worden afgelegd. In de tachtiger en negentiger jaren stond de Diemse Torenloop in de wijde omgeving bekend als een belangrijke wedstrijd. In 1994 werd deze voor het laatst georganiseerd.

Nu is de Torenloop weer terug. DE LOPER, een hardloopvereniging die ook actief is in de gemeente Montferland, organiseert de wedstrijd in samenwerking met de St. Wielerpromotion Montferland. Op het programma staan wedstrijden voor de jeugd en voor volwassen. Volwassenen lopen 3 mijl (4,8 kilometer).

Omdat Kab een vestiging heeft in Didam mogen de lopers van Kab uiteraard niet ontbreken tijdens dit loopevenement. Deze loop is bij uitstek geschikt voor lopers die nog niet zo veel ervaring hebben of voor lopers met ervaring die een snelle tijd neer willen zetten op deze afstand. Omdat het vier rondes betreft op een vlak parcours, kunnen hier hele snelle tijden worden gelopen.

Kab en de Diemse Torenloop

  • Inschrijving
  • Shirt van Kab
  • Sporttas
  • Tijdregistratie via chip
  • Omkleedfaciliteiten
  • Teamfoto voor iedere deelnemer

www.didamopstelten.nl/torenloop

 

Nieuws

  1. Premiedeel heffingskorting naar tijdsgelang
  2. Beëindiging slapende dienstverbanden

Wat wij twitteren

Op deze stralende dag zetten we onze secretaresses in het zonnetje! Dames, bedankt voor jullie inzet en collegialit… twitter.com/i/web/status/1…
Bij ons krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en draai je vanaf de 1e dag volledig mee in ons team. Ook tij… twitter.com/i/web/status/1…