Doetinchem Run

Verslag D'run 22 juni 2014

Zondag 22 juni was het dan zo ver! Met 13 enthousiaste lopers stonden we aan de start van de eerste editie van de Doetinchem Run. Van deze groep deden er 8 mee aan de 10 kilometer D’run en 5 aan de 5 kilometer colorboost fun run. In totaal hebben er aan deze eerste editie meer dan 1.500 deelnemers meegedaan. Wat een kick off!

Na een bijna kerkelijke inzegening voor de Kab in beweging lopers, zie foto, hoefden we slechts de kerk uit te lopen om in het startvak terecht te komen. Onder luid applaus van het toegestroomde publiek vertrok de eerste groep lopers om 13.00 voor de 10 kilometer. Dwars door de Doetinchemse binnenstad hebben de lopers het parcours 4 keer mogen afleggen. Niet alleen het Simonsplein bleek een publiekstrekker te zijn, ook in de bochten op de Waterstraat, bij Schouwburg Amphion en bij ’t Raedthuys stonden vele supporters de lopers aan te moedigen. Maar ook met diverse podia onderweg was het genieten van diverse muziekstijlen, hetgeen de sfeer bij het publiek en de deelnemers alleen maar verder deed toenemen. 
Om 14.15 konden de deelnemers van de 5 kilometer colorboostrun het startvak innemen. Om te zorgen dat iedereen toch wel voldoende besmeurd aan de start stond is het arsenaal aan poeder al vroegtijdig opengetrokken. De stofwolk die daarna ontstond deed de toeschouwers tijdelijk op de vlucht slaan. Nadat de ergste stofwolken weggetrokken waren, konden de lopers om 14.30 uur vertrekken voor twee rondjes over het parcours door de binnenstad. Onderweg stonden op diverse locaties vrijwilligers vol goede zin klaar om de lopers nog verder te ‘bekogelen’ met kleurenpoeder. Het resultaat was kleurrijk en zeer vrolijk. Na afloop zag de hele Doetinchemse binnenstad er dan ook gekleurd uit.

Omdat we inmiddels al een ware traditie hebben opgebouwd was ook deze keer de prijsvraag ‘raad je tijd en win een prijs’ als onderdeel van de dag aanwezig. Velen hadden hun tijd voorzichtig ingeschat en liepen beduidend sneller. Een loper wist echter tot op de seconde nauwkeurig te voorspellen welke snelle tijd hij zou lopen, Rob Schoonbeek. Hij heeft daarom de Kab goodiebag in ontvangst mogen nemen. Nadat de eerste verhalen met elkaar gedeeld waren zijn de deelnemers langzaam maar zeker uit de kerk vertrokken naar de nabij gelegen terrasjes om daar nog verder met elkaar en de toeschouwers na te praten en te genieten van de mooie dag. Naast alle plezier die we hebben mogen beleven aan deze leuke en kleurrijke loop, hebben we ook ons steentje bijgedragen aan het bijeenbrengen van een mooi bedrag van € 15.000 voor de Sportkooi voor Stichting SAM.

Over de D'run

De Doetinchem Run is het enige hardloopevenement dwars door het centrum van Doetinchem, waarbij de deelnemers de unieke mogelijkheid krijgen om binnen het afgezette parcours in het centrum van Doetinchem hun rondes lopen. De eerste D'Run vindt zondag 22 juni 2014 plaats en is geschikt voor jong en oud voor de 5 km en de 10 km.

De Fun Run over 5 km wordt een spektakel waarbij muziek, beweging, fun en kleur centraal staan! Er zullen meerdere 'colorpoints' op het parcour aanwezig zijn waar het publiek de renners voorziet van de mooiste kleuren door middel van het strooien van gekleurd poeder. Wij zorgen voor een energiek muzikaal programma op het Simonsplein waar tevens de Start/Finish is. En de route heeft nog veel meer verrassingen voor de renners in petto... Het parcours van de Fun Run bedraagt twee rondes van 2,5 km door het centrum van Doetinchem met verschillende hindernissen.

De D’Run over 10 kilometer gaat zonder het strooien van kleuren door het publiek en bestaat uit 4 rondes van ieder 2,5 kilometer met professionele tijdsregistratie.

Doetinchem Run organiseert voor elke hardloper een loop die het beste bij zijn of haar behoeften past. De opbrengst van D'Run gaat dit jaar naar het Speciaal Basisonderwijs SAM. Omdat Kab een vestiging heeft in Doetinchem mogen de lopers van Kab hier uiteraard niet ontbreken.

Kab en de Doetinchem Run

  • Inschrijving
  • Voor de Fun Run (5 km) ontvangen deelnemers een zonnebril, 2 zakjes gekleurd poeder en een wit t-shirt zodat de gekleurde poeders goed zichtbaar zijn!
  • Shirt van Kab
  • Sporttas
  • Tijdregistratie via chip
  • Omkleedfaciliteiten
  • Teamfoto voor iedere deelnemer

www.doetinchemrun.nl

 

Nieuws

  1. Premiedeel heffingskorting naar tijdsgelang
  2. Beëindiging slapende dienstverbanden

Wat wij twitteren

Op deze stralende dag zetten we onze secretaresses in het zonnetje! Dames, bedankt voor jullie inzet en collegialit… twitter.com/i/web/status/1…
Bij ons krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en draai je vanaf de 1e dag volledig mee in ons team. Ook tij… twitter.com/i/web/status/1…