Mijn werkervaring

Begonnen op de mavo, maar al vrij snel kreeg ik het advies om door te stromen naar de Havo. Helaas ontdekte ik toen, dat er naast de studie ook andere leuke bezigheden waren. Ik heb daarom maar een jaartje langer over de havo gedaan of anders gezegd: ik ben gezakt bij het examen.
Na mijn middelbare schooltijd ben ik verder gaan studeren aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De keus voor bedrijfseconomie was niet mijn beste keus, dus heb ik maar snel de overstap gemaakt naar het fiscale recht. Dit bleek een goede keuze te zijn en binnen vier jaar, had ik het papiertje in handen. Naast het hbo-papiertje, had ik van Kab een papiertje gekregen waar boven stond ‘arbeidscontract’. De stageperiode was voor beide kanten goed bevallen, dus mijn eerste ‘echte’ baan was een feit. Ik heb toen gekozen om eerst wat werkervaring op te doen, om vervolgens een vervolgstudie op te gaan pakken. Dit is de universitaire studie Fiscaal Recht geworden aan de Rijksuniversiteit van Groningen, deze heb ik in januari 2014 met succes afgerond.

Waarom Kab?

Als student was het lastig om een kantoor te kiezen waar je wilde gaan werken/stage lopen. Ik heb daarom meerdere kantoren aangeschreven en ben op drie kantoren op sollicitatiegesprek geweest. Bij het ene kantoor werd mijn jas aangenomen en netjes weggehangen, bij het andere kantoor stond ik binnen een kwartiertje buiten en bij Kab, tja.. daar kwam ik anderhalf uur te laat. Overigens buiten mijn schuld om en in overleg met Kab. Met lood in mijn schoenen maakte ik, anderhalf uur later dan gepland, de deur open en meldde mij bij de balie. Mijn eerste woorden zullen wat moeizaam zijn geweest, maar ik voelde mij vrij snel op mijn gemak. De informele sfeer en plezierige manier van communiceren geeft mij nog steeds een goed gevoel. Je moet samen een goed product op tafel leggen en daar komt nog eens bij, dat je af toe je collega’s meer ziet dan je levenspartner. Dus waarom zou je ook niet op een leuke en gezellige manier met elkaar omgaan. Dat je tijdens de gezellige tijd met je collega’s ook nog geld kunt verdienen, is mooi mee genomen.

Rudie Nass - Belastingadviseur

HEEFT U EEN VRAAG?