Frank Futselaar: ”Een passie voor hardlopen”

Met de start van de Olympische Spelen komen de dromen van duizenden sporters uit. De Spelen zijn het hoogste doel voor veel atleten en ze doen er alles voor om daar op hun best te zijn. Wat sporters doen en laten om op het juiste moment in de vorm van hun leven te zijn, is voor veel mensen abstract – ze kunnen zich nauwelijks voorstellen hoe het leven van een topsporter eruit ziet. Sinds 2017 zijn wij trotse sponsor van marathonloper Frank Futselaar: hij kwalificeerde zich voor de Spelen van Tokio 2021 maar werd helaas niet door de Atletiekunie geselecteerd. Nu is het volle bak richting de Olympische Spelen in Parijs 2024! Wij helpen hem hier graag bij.

The Kenyan dream

De documentaire The Kenyan Dream, die Lagom maakte, over marathonloper Frank Futselaar geeft een inkijk in de training en toewijding op weg naar de Olympische limiet. Hij wist in december 2020 net de limiet voor de Spelen van 2021 te halen, maar werd niet geselecteerd voor het oranje team- er waren zes lopers die de gewenste tijd liepen en er mochten er drie naar Tokio.

Sponsorcontract 2022-2024

Ook in 2022 zijn wij trotse sponsor van topsporter Frank Futselaar en volgen hem op de voet naar zijn “Route de Paris” voor de Olympische Spelen van 2024 op het marathon onderdeel. Het sponsorcontract voor 2022 is getekend! Hiermee gaan we weer een mooie samenwerking tegemoet.

Ook ondernemen is topsport

“Dankzij Kab kon ik mijn professionele sportcarrière starten. Ik ben heel dankbaar dat zij mij die kans willen geven. Ik ga voor het hoogst haalbare: meedoen aan de Olympische Spelen. Daarvoor moet je natuurlijk intensief trainen – en je daar volledig op focussen. Kab was in 2017 de eerste sponsor die het vertrouwen in mij uitsprak. En mede dankzij hun bemiddeling kreeg ik voldoende sponsoren die me financieel hebben gesteund tot aan de Olympische Spelen in Tokio. Er zitten sowieso mooie gelijkenissen tussen ondernemen en topsport. Zo probeer ik elke dag en elk moment keuzes te maken die me helpen om betere prestaties neer te zetten. Kab doet dit ook.”

Sponsoravond 2021

Op 2 november 2021 organiseerden wij een sponsoravond voor Frank Futselaar in het mooie theater van Amphion. De documentaire ‘The Kenyan dream’ ging hier in première en vele partners hebben hun steun toegezegd voor de volgende trainingsperiode. Dolf Jansen, zelf fervent hardloper, was aanwezig om deze bijzondere avond te begeleiden.

Trainingsagenda Frank

In 2022 staan er weer meerdere wedstrijden op de agenda, zo loopt Frank onder andere mee aan de Stevensloop in Nijmegen en rent hij de 10km in Berlijn. Wil jij Frank ook aanmoedigen? Bekijk de actuele agenda op zijn website.

Kab: al 50 jaar volop in beweging!

Frank en zijn vriendin Liesse-Lotte gaan samen met onze medewerkers en gezinsleden de challenge aan om 150.000 km te gaan bewegen. Dit doen we door te gaan wandelen, fietsen of hardlopen. Bij het volbrengen van de challenge doneert Kab een geldbedrag aan het goede doel. Als ambassadeur van Bergh in het Zadel doen we met deze challenge een extra donatie. Deze stichting is groots in het werven van fondsen  voor onderzoek naar kanker. Daarvoor komen Frank en wij graag in beweging.

SAMEN IN BEWEGING VOOR

HET GOEDE DOEL!

Kab in beweging