Bedrijfsadvies2023-03-08T11:51:19+01:00

Bedrijfsadvies

Ondernemen is vooruitzien. In beweging blijven. Op de juiste manier inspelen op kansen en bedreigingen. Je moet al zoveel ballen in de lucht houden. Wij zijn hierin graag jouw financiële sparringpartner. Een beginnend bedrijf heeft andere vragen en behoeften dan een meer gevestigde organisatie. Dat weten we bij Kab heel goed: we kijken daarom nauwgezet naar jouw bedrijf voordat we met een advies komen.

Als sparringpartner denken we mee over investeringen en prognoses, financiële planning, risicospreiding, continuïteit van jouw onderneming en jouw pensioen.

Jouw bedrijf in goede handen

Je wilt een bedrijf kopen of verkopen. Of er is sprake van bedrijfsopvolging. Uitgebreide kennis van financiële en fiscale regelgeving is hierbij noodzakelijk. Wij zorgen voor de financiële begeleiding en afwikkeling van de koop of overname. Hieronder vallen onder andere het berekenen van de waarde van het bedrijf en de benodigde financiering. Ook begeleiden wij bij kredietaanvragen en adviseren over de fiscale aspecten, zodat het jou belastingvoordeel oplevert. Hierbij kijken we welke rechtsvorm voor jouw onderneming het meest geschikt is. Mocht het nodig zijn, dan kan deze omgezet worden in een andere rechtsvorm. De opvolging is in veel familiebedrijven een gevoelige zaak. Als DGA wilt jou de continuïteit van jouw onderneming garanderen en conflicten in de familie zoveel mogelijk vermijden. Wij begrijpen dat het hierbij niet alleen om de cijfers gaat.

Niet alleen zakelijk, maar ook privé

Bij Kab kijken we verder dan jouw bedrijf en denken we mee over privézaken die jij als ondernemer moet regelen. Je kunt gezond met pensioen gaan, maar het kan ook zijn dat je arbeidsongeschikt raakt of komt te overlijden. Een huwelijk dat spaak loopt, kan verstrekkende gevolgen hebben. Situaties waar je liever niet over nadenkt. Heb je voor deze situaties iets geregeld? En wat is hierin de positie van jou en jouw familie? Om conflicten te voorkomen is het belangrijk om afspraken vast te leggen. Onze adviseurs denken graag met je mee.

Meer over bedrijfsadvies

Regelgeving scheuren grasland

11 april 2024|Agro|

Voor het scheuren, doodspuiten of vernietigen van grasland gelden afhankelijk van de grondsoort verschillende perioden, waarin dit is toegestaan en gelden verschillende voorwaarden. Hieronder volgt een overzicht van de regelgeving die geldt voor het

Kan ik je ergens mee helpen?

Belastingadviseur Sjef Holland beantwoordt graag al jouw vragen.

Sjef Holland - Belastingadviseur
Ga naar de bovenkant