Dit jaar vieren we niet alleen het 50-jarig bestaan van Kab. Ook het 25-jarig dienstverband van Danny Plettenberg en dat hij recent zelf 50 is geworden is een feestje waard. Al hoeft die aandacht wat hem betreft niet zo: “Laat mij maar gewoon rustig doen wat ik leuk vind.” 

Na zijn studie SPD bedrijfsadministratie kwam Danny te werken bij een van de grotere accountantskantoren van het land. In de avonduren volgde hij de opleiding accountancy. “Een tijd waarin ik erg veel heb geleerd, zowel qua theorie natuurlijk, maar vooral in de praktijk. Toch had ik niet het idee dat ik hier helemaal op mijn plek zat. Dus toen een oud-collega vertelde dat ze was overgestapt naar Kab met de mededeling: ‘Hier is het veel leuker!’, besloot ik een open sollicitatiebrief te sturen. Ik werd aangenomen en inderdaad: ze had gelijk!”

Focus op sterke punten

Danny heeft het inmiddels al vijfentwintig jaar naar zijn zin bij Kab. “Het is hier gezellig, iedereen heeft zijn eigen rol, we kennen elkaar en het is vertrouwd. Kab past veel beter bij me dan zo’n groot landelijk kantoor. Hier is alles veel kleinschaliger. Kab is een platte organisatie met minder hiërarchie; je bent gelijk aan elkaar. En er kan meer: je kunt zelf meer bepalen: de focus ligt op wat je goed kunt en het leukst vindt.”

Afwisseling

“Ik heb bijvoorbeeld veel plezier in vaktechniek, zoals het eenvoudig uitleggen van bepaalde regelgeving, zodat ze voor iedereen binnen Kab duidelijk zijn. Ik vind het een sport om ingewikkelde dingen te vertalen naar behapbare info. Dat creatieve deel vind ik leuk, daar haal ik veel voldoening uit. Ook het begeleiden van stagiairs doe ik steeds meer. De puzzel van accountancy, gecombineerd met het vaktechnische en menselijke aspect: die afwisseling maakt mijn werk interessant, waardoor ik het met veel plezier doe.”

Vrijheid

De vrijheid om te doen waar zijn talenten liggen, waardeert Danny. “Je wordt hier niet op je huid gezeten en je wordt niet op je vingers gekeken: je krijgt de vrijheid en het vertrouwen dat je je werk goed doet. Je wordt gewaardeerd en gemotiveerd om nog meer met je sterke punten te doen, waardoor je het beste in jezelf naar boven haalt. Zo kom ik goed tot mijn recht, waardoor mijn werk ook beter wordt. En uiteraard geldt dat voor meer collega’s. Zonder verwaand te willen doen, kan ik oprecht zeggen dat we het goed doen met zijn allen. Daar ben ik trots op.”