Collega’s Rianne en Ellen zijn bij dezelfde basis begonnen, maar hebben andere ambities.

Van je collega’s moet je het hebben. Wanneer je dagelijks veel uren met elkaar doorbrengt, is het wel zo fijn als je samen door één deur kunt. Voor Ellen Mokkink en Rianne Tuenter gaat dat zeker op. Zij zaten al in 1998 bij elkaar in de klas en werken nu al jaren samen op de salarisadministratie bij Kab. En ze kunnen het príma met elkaar vinden.

Na de opleiding verloren Rianne en Ellen elkaar uit het oog, tot Kab (waar Rianne na haar stage is blijven werken) in 2007 het kantoor van Gudden-Wanders–te Kaat (waar Ellen na haar stage is blijven werken) overnam. “Het was een leuk weerzien!”, vertelt Rianne. “We werkten allebei op de salarisadministratie en kwamen bij elkaar op de kamer te zitten. Eigenlijk werken we nu precies even lang bij Kab: we kwamen allebei op 29 januari 2001 in dienst.”

Aanvullen waar nodig

Ellen en Rianne kennen elkaar nu bijna 25 jaar en vinden het maar wat gezellig, bij elkaar op de kamer – met nog twee andere collega’s. “Niet om de hele dag te kletsen, uiteraard. Er moet wel gewerkt worden”, legt Ellen uit. “Dit doen we voor opdrachtgevers in diverse branches: Rianne werkt vooral voor de detailhandel en ik voor de horeca. Het is fijn dat we het samen goed kunnen vinden en elkaar aanvullen als dat nodig is. We maken graag gebruik van elkaars kennis. Wat we allebei in ons hebben, is dat we heel precies werken. We willen dat het goed gebeurt en alles moet tot in detail kloppen.”

Andere ambities

Verschillen tussen de twee zijn er ook. Rianne: “We zijn bij dezelfde basis begonnen, maar hebben andere ambities. Zo blijf ik graag wat meer op de achtergrond en vindt Ellen het leuk om ook naar klanten toe te gaan om advies te geven.” Ellen heeft bij de teamleiding aangegeven dat ze dit graag wil: “Er werd vanuit Kab meteen goed met me meegedacht en ik heb de mogelijkheid gekregen om cursussen en opleidingen te volgen. Zo kan ik groeien naar de functie van beloningsadviseur.” Rianne voegt toe: “Binnen Kab wordt sowieso goed naar je geluisterd. Ook als je prima op je plek zit en niet hogerop wilt, is dat prima. De insteek is: je moet doen wat je leuk vindt en waar je gelukkig van wordt. Je wordt niet een bepaalde richting op geduwd, maar hier echt gezien en in je waarde gelaten.”

Hechter dan ooit

In de jaren dat ze samen werken, hebben Rianne en Ellen lief en leed met elkaar gedeeld. “Vooral het overlijden van collega’s heeft er behoorlijk ingehakt”, geeft Ellen aan. “Dit heeft ons allemaal dichter bij elkaar gebracht. We zijn als team hechter dan ooit, ook tijdens de corona-lockdowns. Zo kregen we, toen we allemaal thuiswerkten, regelmatig een kleine attentie thuisgestuurd en werden ‘bijpraatgesprekken’ gepland. Heel belangrijk én motiverend. Toen we weer terug konden naar kantoor, stond er voor iedereen een ‘welkom-terug-pakketje’ klaar. Je voelt je hier echt gezien.”

Kab is voortdurend op zoek naar nieuwe talenten. Ben je net afgestudeerd of heb je al een aantal jaren werkervaring? Wij geven je graag de ruimte om werk te maken van jouw ambitie! Bekijk onze vacatures op onze website.