Karin Reumer is al 33 jaar secretaresse bij Kab, heeft op vijf vestigingen gewerkt en is dol op cijfers. Handig op een accountantskantoor! Ergens anders gaan werken, is nooit serieus bij haar opgekomen. “Ik ben de personificatie van het Kab-gevoel: betrokken bij de organisatie en trots dat ik hier werk.”

Haar vader – oud-vennoot en inmiddels met pensioen – startte in 1972 vanuit Doesburg nieuwe Kab vestigingen in deze regio. Karin was hier dan ook kind aan huis en deed vakantiewerk op het secretariaat van de vestiging in Doetinchem. Toen ze – na haar opleiding tot managementassistent bij Schoevers – wilde solliciteren, deed ze dat eerst bij andere bedrijven. Maar veel vacatures waren er niet, en toen er een plek vrijkwam bij Kab in Terborg, kon ze daar terecht. “Eerst tijdelijk, maar toen er twee secretaresses weggingen, kreeg ik een vast contract.”

Fijn klantcontact

In de jaren erna verplaatste haar werk achtereenvolgens naar Ulft, Doetinchem, Giesbeek en Didam, waar Karin nog steeds werkt. “En nog steeds met evenveel plezier. Dit is een grote vestiging, met meer mensen en dus meer klanten, en dat maakt mijn werk alleen maar leuker. Zeker als je de klanten al wat langer kent. Ik heb er goed contact mee, zowel aan de telefoon als aan de balie.”

Hoe hectischer, hoe leuker

“Mijn takenpakket is lekker breed, van inkoop en facturering tot het afwerken van jaarrekeningen en belastingaangiftes. Uiteraard verzorg ik ook de correspondentie en post, ontvang ik klanten, bestel drukwerk en neem de telefoon op. Verder houd ik het relatiebeheersysteem en de agenda van de partners bij en tussendoor zoek ik dingen voor collega’s op en maak scans of kopietjes. Ik vind het fijn om anderen te helpen en hoe hectischer mijn dag is, hoe leuker ik het vind. Ik ben graag met meerdere dingen tegelijk bezig. De combinatie van alles maakt het uitdagend.”

Kab-gevoel

Karin hoort naar eigen zeggen al bijna bij de inventaris, maar is niet de enige die al zo lang bij Kab werkt. “Er zijn collega’s die hier zelfs al 41 jaar werken. Hieruit blijkt wel dat Kab een goede werkgever is, anders blijf je niet zo lang. Wat ik belangrijk vind aan een werkgever? Dat je gewaardeerd wordt. Dat je je eigen ding mag doen en je tijd zelf mag indelen. Daarom werk ik hier met zoveel plezier. Dat is nou echt het Kab-gevoel: dat je je betrokken voelt bij de organisatie en trots bent dat je er werkt. Dat wil ik graag uitstralen.”