Heeft u een bedrijf (mkb) dat veel energie verbruikt en zijn uw energiekosten een groot deel van uw totale kosten? U kunt de regeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK-regeling) aanvragen voor hulp bij de hoge energierekeningen die u moet betalen. De regeling is een compensatie voor een deel van uw gestegen energiekosten.

De TEK-regeling is voor de periode 1 november 2022 tot en met 31 december 2023. De tijdelijke steun is bedoeld om u ruimte te geven om uw bedrijf te verduurzamen of uw bedrijfsmodel te veranderen zodat u de hoge energieprijzen in de toekomst kunt terugverdienen. De hoogte van de TEK is 50% van het bedrag dat u meer betaalt aan energiekosten dan de drempelprijs. De drempelprijs is € 1,19 per m³ gas en € 0,35 per kWh elektriciteit. Bekijk hoe hoog het subsidiebedrag is en de voorbeeldberekeningen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Wanneer komt u in aanmerking?

U kunt de TEK-regeling aanvragen als uw onderneming energie-intensief is. Dit betekent dat u door het soort werk wat u doet veel energie verbruikt. U heeft bijvoorbeeld een bakkerij, sauna of een tuincentrum.

De voorwaarden voor de TEK zijn:

  • u heeft een mkb-onderneming en staat ingeschreven bij KVK
  • u verbruikt minimaal 5000 m³ gas of 50.000 kWh elektriciteit per jaar
  • uw energiekosten zijn minimaal 7% van uw omzet
  • Bekijk alle voorwaarden voor de TEK-regeling.

Hoe kunt u aanvragen?

Naar verwachting kunt u de TEK-regeling in het tweede kwartaal van 2023 aanvragen bij de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO). U kunt updates en informatie over de TEK via e-mail ontvangen als u het online formulier invult bij RVO.

Bron: | https://ondernemersplein.kvk.nl/tegemoetkoming-energiekosten-tek/ Wed, 16 Nov 2022 11:00:45 +0100