Familiebedrijf Heijink blij met veelzijdigheid Kab

Zoek je in het woordenboek op ‘ondernemen’, dan zou er een foto van Henk, Stefan en Sander Heijink uit Zutphen kunnen staan. Al decennialang zijn ze actief én innovatief in de bouwwereld: ze voegen regelmatig nieuwe concepten aan het portfolio toe. Sinds 1995 staat Vincent Otterloo van Kab dit familiebedrijf terzijde met financieel advies rondom nieuwe activiteiten, (her)financiering, het wijzigen van de rechtsvorm en investeringsbeslissingen. Ook financiële zaken op het gebied van personeelszaken komen aan de orde. Een breed pakket dus!

Van Heijink Bouw, Hubo XL en de pilot van het landelijke concept HOMED in Zutphen tot en met Schroeven-Online.nl en STARK Products: de drie heren Heijink hebben alles onder controle. Het ene bedrijf staat nog niet op poten of er wordt alweer volop gebrainstormd over nieuwe plannen. Groeien, uitbreiden, verhuizen en nieuwbouw: de enthousiaste ondernemingsdrift van Henk, Stefan en Sander is niet te stoppen.

Groeiende organisatie

“Met onze bedrijven bedienen we doe-het-zelvers en klussers”, vertelt Henk Heijink. “Maar we hebben gemerkt dat er steeds vaker werd gevraagd of we ook schilderen en behangen en dergelijke. Dat doen we nu: we bieden alles wat je maar bij je klus in en om het huis nodig hebt, inclusief het uitvoeren van de klus zelf. Onze organisatie wordt steeds groter. Dan is het fijn dat je wordt ondersteund door iemand die jou goed kent, weet wat er speelt en goede uitleg geeft. Ook rondom zaken als arbeidsvoorwaarden, fiscale voordelen en het tevreden houden van je medewerkers. Geen overbodige luxe, zeker niet in deze tijd van personeelstekorten. Zo kunnen we op elk vlak vooruit.”

Snel schakelen

Vanwege alle zakelijke veranderingen en vernieuwingen schuift accountant Vincent Otterloo dan ook regelmatig aan voor begeleiding en overleg. “Ik ben in al die jaren echt met het bedrijf meegegroeid,” geeft hij aan. “Van de financiering voor een verbouwing tot de aankoop van een nieuw pand en de omzetting van de rechtsvorm: we hebben bijna dagelijks overleg. Ik denk graag mee en geef uitleg over de voor- en nadelen die met een beslissing samenvallen. Ook als ik een stap niet verstandig vind: dan trap ik op tijd op de rem.” Henk knikt instemmend: “We hebben echt een klik en werken prima met elkaar samen. Vincent is er als je hem nodig hebt en staat meteen klaar met goed advies. Fijn, want we willen graag snel en doordacht schakelen.” Stefan vult aan: “We zijn allemaal van huis uit ondernemend, Vincent ook, dus we zitten vaak op één lijn en hakken snel knopen door: een beetje gas erop!”

Extra energie

De afgelopen weken ging het helemaal vlot. Sander legt uit: “Het schroeven- en pluggenbedrijf STARK Products werd ter overname aangeboden en wij zagen hierin een mooie aanvulling op ons concept Schroeven-Online. We vroegen Vincent om advies en binnen twee weken was alles rond.” Vincent: “Dat was inderdaad érg snel geregeld, maar als je iets graag wilt, kan dat ook gewoon. Als er haast bij is, zet ik met plezier een stapje extra. Henk, Stefan en Sander hebben altijd nieuwe ideeën en van alle dynamiek krijg ik extra energie!”

Op de pagina speciaal ontworpen voor het 50-jarig jubileum houden we u op de hoogte van alle activiteiten en interviews.