Al sinds de oprichting van Gringo’s Restaurante Cantina in Doetinchem is Kab de vaste accountant. Een fijne samenwerking die zijn vruchten afwerpt, zeker in coronatijd. “Ik zie Robert niet als een accountant, maar als een collega met wie ik kan sparren over de zaak.”  

Robert Baars – partner bij Kab – is trots op deze lange relatie. “Gringo’s is altijd verbonden gebleven aan Kab, ook na een wisseling van eigenaars. Doordat we het bedrijf al jaren kennen en goed op elkaar zijn ingespeeld, hebben we vaak al aan één woord genoeg. En omdat we binnen Kab al onze horecacliënten hebben gebundeld in een speciaal horecateam, weten we het meteen als er belangrijke zaken veranderen op wettelijk gebied. Zo kunnen we altijd vlot inspelen op de actualiteit.”

Snel schakelen

“Zeker toen we onze zaak moesten sluiten vanwege corona, hebben we snel en goed kunnen schakelen”, vult Luc Schatorjé aan, eigenaar van Gringo’s. “Robert wist meteen van welke overheidsregelingen we gebruik konden maken. En zodra het loket openging, hebben zij de aanvraag verzorgd en ingediend, zodat we zo snel mogelijk het geld binnen zouden krijgen. Die ontzorging is echt fijn. Wat ik vooral waardeer, is dat er na hun werkzaamheden niet meteen een factuur volgde. Bij Kab zoeken ze naar een manier om het voor beide partijen te laten werken, ook als het financieel even niet op rolletjes loopt. Ze hebben echt hun meerwaarde laten zien.”

Waardevol advies

“Robert dacht ook mee over andere zaken, zoals het opschorten van de hypotheek en manieren om te bezuinigen, ook privé. Heel waardevol. Bij Kab weten ze wat er speelt in deze branche en ze komen met waardevol advies op het goede moment. Ik zie Robert dan ook niet als mijn accountant, maar als een collega met wie ik kan sparren over mijn zaak.” Robert knikt. “Dat is ook precies onze insteek. We kijken – letterlijk – bij verschillende horecabedrijven in de keuken, zien waar ondernemers in deze branche mee te maken krijgen en kunnen in grote lijnen vergelijkingen trekken als het gaat om inkoop, personeel en verkoop. Hier profiteren onze klanten onderling weer van.”

“Ik zie Robert niet als een accountant, maar als een collega met wie ik kan sparren over de zaak.”  Luc Schatorjé

Persoonlijke touch

“Ik vind het vooral prettig dat Robert mij als ondernemer niet op de vingers tikt en me vertelt wat er niet goed gaat, maar juist meedenkt en me motiveert om er meer uit te halen”, vertelt Luc. “Hij verplaatst zich echt in mij als ondernemer, durft zijn mening te geven en stelt mij voor keuzes. Een fijne samenwerking waar je echt wat aan hebt. De persoonlijke touch maakt het verschil. Ik hoor van collega-ondernemers dat zij ook klant zijn geworden bij Kab vanwege hun ontzorgbeleid. Mooi om te horen!”

Bron: Thu, 16 Sep 2021 10:31:01 +0100
Robert Baars - Accountant - Partner

'Met ons horecateam spelen we altijd vlot in op de actualiteit.'

Robert Baars