50 jaar Kab: een mooie mijlpaal waar partners Arnoud Thuss, Eric Raben, Robert Baars, Vincent Otterloo en Ron Ketelaar maar wát trots op zijn. Hoe kijken zij terug op wat Kab heeft bereikt en hoe zien zij de toekomst?

De partners van Kab

Eric Raben kwam op 1 januari 2003 bij Kab werken. Hij vindt vooral de fijne cultuur, de ontspannen sfeer en de goede onderlinge samenwerking de grote voordelen van het werken bij dit kantoor. In 2009 werd hij partner. Vincent Otterloo begon op 1 maart 2005 bij Kab. In 2014 mocht hij zich partner noemen. Een goede benaming, want hij vergelijkt zijn relatie met Kab als een goed huwelijk. Zijn belangrijkste doel? “Iets kunnen betekenen voor anderen”. Op 1 januari 2007 kwam Arnoud Thuss op de loonlijst van Kab te staan. Dat voelde naar eigen zeggen meteen goed. ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ past bij Kab én bij hem. In 2009 werd hij partner. Oudgediende Robert Baars is al dertig jaar werkzaam bij Kab. Hij begon als assistent en werd in 2004 partner. “Ik heb mezelf altijd verder kunnen ontwikkelen in teamverband, ik hoor hier thuis.” Sinds 1 januari 1999 werkt Ron Ketelaar bij Kab. Hij had ervaring opgedaan bij grote landelijke kantoren en kwam tot de conclusie dat hij daar niet goed op zijn plek zat. “Ik voelde me daar meer een nummer, hier echt een gewaardeerde medewerker – in een warme en collegiale setting.” Ron trad in 2007 toe tot de maatschap.

Volop ondernemen

De vijf heren zijn unaniem enthousiast over Kab. Anders hadden ze het hier uiteraard ook niet zo lang volgehouden. “Ik haal heel veel energie uit mijn werk”, geeft Ron aan. “Het geeft me veel plezier en Kab past me als een jas. Ik heb altijd mogen doen wat ik wilde. Er is van alles gelukt, maar ook mislukt. Dát is ondernemen – en dat doen we hier volop.” Eric vindt het vooral fijn dat iedereen binnen Kab zichzelf kan zijn en Arnoud ontzorgt zijn klanten graag: “Dat geeft een goed gevoel.” En het past volgens Robert ook precies bij wat de oud-partners hebben nagelaten: “Een heel goede binding met de regio en een kantoor dat heel natuurlijk is gegroeid. We hebben het stokje met veel plezier overgenomen.”

Het kan altijd beter

Het grote pluspunt van Kab is volgens Vincent: “Specialisten in huis hebben om allerlei soorten klanten te kunnen bedienen. Van de bakker op de hoek tot een groot productiebedrijf. Dit maakt ons werk uitdagend en levendig. Het is hier nooit saai!” Robert knikt. “We leggen de lat dan ook hoog voor onszelf: we zijn zelfkritisch en het kan altijd beter. We zeggen weleens gekscherend dat de afkorting Kab daarvoor staat, maar officieel is het Kantorenassociatie van Accountants en Belastingadviseurs.”

Positieve insteek

Waar zijn de heren het meest trots op? Eric: “De mooie overnames die we hebben kunnen realiseren en de nieuwe medewerkers die we in de loop der jaren hebben mogen verwelkomen. Die geven ons energie. En natuurlijk de combinatie hard werken en plezier maken. Typisch Kab!” Arnoud herinnert zich vooral de drive-through kerstborrel, die vanwege corona niet in normale vorm kon doorgaan. “Er kwamen collega’s met hun gezin, allemaal in hun auto, naar onze parkeerplaats. Wij waren met z’n vijven als kerstmannen verkleed en we hadden de grootste lol. Zaken zo positief mogelijk proberen in te steken, zorgzaam en sociaal. Ook dat typeert ons.”

Dichtbij en persoonlijk

Wat de toekomst betreft, vindt Ron het belangrijk om goed in te spelen op de ontwikkelingen, bijvoorbeeld als het gaat om data-analyse. “Accountancy is best traditioneel. Als we verder kijken en de enorme berg data waar we over beschikken, breder gaan analyseren en uitnutten, zorgt dat voor een meerwaarde waar we veel mee kunnen richting onze klanten. Nog beter adviseren bijvoorbeeld, ook als het gaat om de privé-situatie van ondernemers.” Vincent stipt de groei van Kab aan, met nog meer specialisten. “Maar we hebben niet de ambitie om een landelijk bureau te worden. Het draait bij ons altijd om mensen, niet om nummers: dichtbij, met persoonlijke aandacht. Zo hebben we altijd gewerkt en dat blijven we doen.”

Op de pagina speciaal ontworpen voor het 50-jarig jubileum houden we u op de hoogte van alle activiteiten en interviews.