Nog maar een paar weken en dan is het al zover: de zomervakantie staat dit jaar vroeg voor de deur. Waar voor mijn gevoel het kerstbuffet pas kort geleden plaats gemaakt heeft voor de eerste zonnestralen buiten. Door het traditiegetrouwe drukke voorjaar in de accountancy, zijn de weken en maanden weer voorbij gevlogen.

En dan is het nu tijd om even een paar weken samen met je gezin, familie, vrienden, etc. te genieten van de vrije tijd. Of dat nu een wereldreis is, aan de alom bekende badplaatsen of gewoon lekker thuis.

Moment van bezinning

Ook is het een mooi moment om even wat afstand te nemen en met een open vizier te kijken naar je onderneming. In alle hectiek van de dag kom je hier in de normale werkweken niet of nauwelijks aan toe. Vanuit de luie stoel, de hangmat of op het strand heb je de gelegenheid om terug én vooruit te kijken op een zwoele zomeravond.

Wat ging goed en wat kan (nog) beter? Maar ook waar wil ik met mijn onderneming naar toe? Denk je al aan stoppen over een paar jaar of wil je jouw onderneming juist verder laten groeien?

Vanuit dit startpunt kun je meerdere kanten op wat voor jouw onderneming relevant is. Lees hiervoor ook het vorige blog van mijn collega Stijn de Vries, waarin het BMC-bedrijfsmodel wordt uitgelegd.

“Mijn bedrijf is mijn pensioen”

Dit is een vaak genoemde kreet door ondernemers. Het verdiende geld wordt weer geïnvesteerd in het bedrijf. Maar veel ondernemers hebben geen idee wat hun bedrijf nu eigenlijk waard is en wat je kunt doen om deze waarde verder te verhogen. Dit regel je niet van de een op de andere dag. Gemiddeld is een periode van 3 tot 5 jaar nodig om de onderneming “verkoop-klaar” te maken.

In samenwerking tussen de MKB adviseurs en de fiscalisten kunnen wij de waarde van uw onderneming in kaart brengen op een laagdrempelige en overzichtelijke wijze. Vaak wordt dit gecombineerd met de op uw situatie en wensen toegesneden financiële planning. Jaarlijks kunnen deze dan vernieuwd worden op basis van de laatste jaarcijfers en bij de bespreking van de jaarrekening de revue passeren. Hierdoor houden we samen de vinger aan de pols over de lange termijn ontwikkelingen en kun je ook tijdig bijsturen indien nodig.
Maar eerst gaan genieten!

Maar gebruik de vakantie vooral om te genieten van uw naasten en de accu’s weer op te laden. Dan gaan wij na een (hopelijk) mooie zomerperiode graag over uw persoonlijke wensen en ideeën met u in gesprek.

Dit artikel is geschreven door Patrick Ankersmid, Sr. Adviseur MKB

Patrick Ankersmid, Senior Adviseur MKB

Kom met mij in contact
Ontmoet het hele team
Patrick Ankersmid accountant