Kiki volgt de opleiding Post-hbo AA aan de HAN in Arnhem. Als vooropleiding heeft ze het Schakeltraject Accountancy & Controlling aan de Nyenrode University en het Schakelprogramma AA aan de HAN doorlopen. Kiki heeft na de middelbare school de hbo-opleiding gevolgd tot artist/dansdocent bij Lucia Marthas. Nadat ze onder andere in diverse producties had gedanst, besloot ze het roer totaal om te gooien en is ze zich gaan oriënteren op een ander vakgebied. Ze kwam uit bij accountancy.

“Ik heb altijd geleerd dat je kunt bereiken wat je wilt”, vertelt Kiki. “Met de juiste motivatie, discipline en drive combineer ik mijn studie met werken bij Kab. Ik denk dat dit de belangrijkste eigenschappen zijn die je nodig hebt om succesvol te zijn. Daarbij is het in mijn vak natuurlijk ook belangrijk dat je goed bent met cijfers en precies en geordend werkt.”

In het begin vond ik het erg moeilijk om een balans te vinden tussen werk, studie en privé”, gaat Kiki verder. “Dit omdat alles nieuw voor je is. Je wilt je werk overdag goed doen en ‘s avonds steek je veel energie in je studie. Hierdoor heb je soms minder vrije tijd en daarom volg ik bijvoorbeeld geen danslessen meer.

Samen meer resultaat boeken

Dat ze haar steentje bijdraagt om gezamenlijk meer resultaat te behalen voor onze klanten vindt Kiki het leukste aspect van haar werk. “En dat ik hier heel veel kennis opdoe. Ik assisteer de accountant bij alle voorkomende werkzaamheden. Hierdoor is geen dag hetzelfde en kom ik in aanraking met alle aspecten van het vak. Ik voer mijn werkzaamheden volledig zelfstandig uit, dit geeft mij voldoening. Daarnaast geniet ik van het klantcontact. Alles wat ik leer op school en op het werk komt hierin samen. Ik probeer mijn kennis steeds meer uit te breiden zodat ik de klant in de toekomst nog beter kan helpen. Daarnaast heb ik leuke collega’s waar ik goed mee overweg kan. In de pauze gaan we altijd wandelen en het is gezellig op kantoor.”

Ruimte voor ontwikkeling

Kiki zit momenteel in een opleidingstraject. Kiki: “Dit vind ik vrij pittig. Ik zou het niet redden als ik er niet zoveel tijd en moeite in zou steken. Maar dit heb ik ervoor over, omdat ik mijzelf doelen stel. Kab helpt mij om mijn doelen te behalen. Ik krijg de vrijheid om zelfstandig te werken, waardoor de taken zeer uitdagend worden. Hier leer ik veel van en dit motiveert mij enorm. De begeleiding vanuit Kab vind ik erg fijn. Ik word goed ondersteund door collega’s en dit helpt mij bij mijn persoonlijke ontwikkeling.”

Tips van Kiki voor toekomstige nieuwe collega’s:

  • Wees niet bang om risico’s te nemen en initiatief te tonen.
  • Stel doelen! Dit helpt je zeker bij je ontwikkeling.

 

K. Gerritsen
Tel: 0316 22 15 08
k.gerritsen@kabaccountants.nl

Kiki Gerritsen - Assistent accountant