Juridisch advies

Wij spreken uw taal
Onze MKB-juristen spreken begrijpelijke en heldere taal. Of u het nu wilt of niet, elke dag weer heeft u te maken met het recht, zowel zakelijk als privé. Al moet iedereen de wet kennen, dat is uiteraard geen haalbare kaart. De juristen van Kab kunnen u echter op vele juridische gebieden helpen. Want of het nu gaat om bedrijfsovername of verkoop van een onderneming, het aangaan van een huwelijk, het opmaken van algemene (leverings-)voorwaarden, het ontslaan van personeel of het aangaan van een huurovereenkomst, onze juridische dienstverlening is breed georiënteerd.                                                                    

Zowel adviseur als coach
De juristen bij Kab ondersteunen u bij het opzetten van een gezonde onderneming die voldoet aan de wettelijke eisen. Dit richt zich zowel op het kiezen van een passende ondernemingsvorm, het opstellen van de benodigde overeenkomsten maar ook op het afstemmen van uw zakelijke situatie met uw privé situatie. Het is immers niet de bedoeling om zakelijke risico’s op uw privé vermogen te laten verhalen. Samen met u bespreken zij de risico’s en de mogelijkheden om zo een passende situatie te creëren. 

Voorkomen is beter dan genezen
Iedere ondernemer loopt ondernemersrisico. Juridische conflicten horen daar helaas ook bij. Een conflict met een klant of leverancier, onenigheid over een huurcontract, te late levering, klanten die niet willen betalen of een conflict met een werknemer. Het zijn helaas allemaal zaken die bij het ondernemen op de loer liggen. Het inschakelen van een advocaat kan al snel behoorlijk in de papieren lopen. Bovendien geeft een juridische procedure mentale onrust, terwijl u gewoon aan het werk wilt zijn met uw vak. Onze juristen gaan preventief te werk en staan ondernemers met raad en daad bij.

Als MKB-jurist zijn we gericht op de volgende alledaagse zaken die u en uw onderneming aangaan. Denk hierbij onder andere aan:

  • Ondernemingsrecht: rechtsvorm, fusies en overnames, bedrijfsovername
  • Arbeidsrecht: arbeidsovereenkomst, ontslag, re-integratie, opzegtermijn, concurrentiebeding
  • Personen- en familierecht: huwelijksvoorwaarden, echtscheiding, alimentatie
  • Huurrecht: huurcontract, huurregime, indeplaatsstelling
  • Algemene voorwaarden

Terug naar het overzicht

Afspraak maken?

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek? Vul uw gegevens in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Algemene gegevens
  • *
  • *
  • *

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws

  1. Heretikettering auto van de zaak
  2. Kamervragen belastingheffing van dga